Club

FOTO PRESENTACIO 2015.16 para facebook

 

TOTES LES REALITATS TENEN UNS INICIS

El club Bàsquet Cubelles és avui una realitat que inclús va més enllà de la mera activitat esportiva. No en va ha estat una entitat per la que ha passat una bona part de la joventut cubellenca.

Com totes les realitats, la nostra té uns inicis que, encara no molt llunyans, van donar les bases per a que es produis un fort arrelament al si del nostre poble.

I, això, com ha estat posible?? Fem una breu incursió a la nostra petita història.

UNA BREU PASSEJADA PER LA HISTÒRIA DEL C.B CUBELLES

Parlar del naixement del Club Bàsquet Cubelles, en bona mesura, és parlar del naixement del Bàsquet a Cubelles.

Té els seus antecedents a la temporada 1988-89, quan un grup de col.laboradors de Ràdio Cubelles van tenir la idea de formar un equip de Bàsquet d´ambit comarcal.

Aquest primer embrió del que més tard es convertiria en allò que avui coneixem com C.B. Cubelles, a prendre com a nom Bàsquet Ràdio Cubelles.

A la temporada 1991-1992 va passar a anomenar-se Bàsquet Cubelles. En aquesta temporada hi comptaba amb un equip sènior i un altre de juvenil.

Aquesta temporada veu com s´inicia el Torneig de Bàsquet de Cubelles, un torneig estiuenc que més tard evolucionarà fins a convertir-se en les 48 hores de Bàsquet a Cubelles. El primer torneig i que comptaba amb molts equips estiuejants va ser guanyat per “Els Chirris” (Masc) i el “Xipetote” (Fem).

En 1994 es crea una junta gestora, formada per jugadors, tècnics i simpatitzants del desaparegut Bàsquet Radio Cubelles, que s´encarrega de posar en marxa la nova entitat i de formalitzar la documentació al Registre d´entitats esportives de la Generalitat de Catalunya.

Aquella primera junta va estar formada pel Manuel Lora, com a president, el Narcís Pineda, com a sots-president, el Victor Lora, com a segretari, el José Hinojosa, com tresorer i els vocals Rafa Corredera, Juan Miguel Correa, Fernando Vera, Juan José Donat, Diego Trinidad i Alfonso Serrano.

A partir d´aquí hi havian tres línies clares d´actuació:

1.- Aconseguir el màxim de socis que donessin recolçament al club.

2.- L´ampliació del número d´equips i d´esportistes.

3.- La consolidació del seu Torneig més emblematic, tot posant en marxa el III Torneig-Marató Club Bàsquet Cubelles.

A la temporada 1994-95 ja hi comptàvem amb tres equips: senior masc, el junior masc i el junior femení.

Tems durs aquells, però, alhora, d´una il.lusió indescriptible de tirar endavant aquell projecte engrescador. Eren els temps en que encara es jugaven els partits a la pista exterior. Ben aviat, la nova junta gestora va dur a terme tot seguit d´entrevistes amb el Joan Vidal, Alcalde de Cubelles i el Josep Fonoll, Regidor d´esports, prenent com a objetius d´una banda donar-se a coneixer i, d, altra, aconseguir disposar del pavelló municipal.

Va ser la temporada 1995-96 que vam poder gaudir d´aquesta instal.lació (PAV2) al Poliesportiu de Cubelles.

ACTUALITAT DEL C B CUBELLES.-

Actualment el CB Cubelles és una entitat totalment consolidada dintre del panorama esportiu tant de la nostra Vila com a nivell comarcal. I des de l'any 2015 el club disposa d'un altre pavelló totalment nou i equipat amb les millors instal·lacions, el febrer del 2015 el Club va inaugurar el nou PAV 1 del Poliesportiu de Cubelles.

La seva activitat es veu reflectida básicament amb dos aspectes: un és el de formació tant esportistes com a monitors i entrenadors, i l´altre és la pròpia competició oficial, bé sigui a la Federació Catalana de Bàsquet, com a Consell Esportiu del Garraf.

Tanmateix, no es menys important dins la activitat del CB Cubelles en la seva participació al Consell Municipal de l´Esport, el monitoratge de les activitats extraescolars relacionades amb el nostre esport, l´organizació de events com el Torneig de Nadal “Manuel Lora i David Coca”, Campus de Setmana Santa, Campus d´estiu (Juliol) campionats del 3x3 (Juliol), o aquest mateix any (2016) inaugurant la tecnificació del nostre esport (TECNICUBIS 2016) que es fará el mes de Juliol també.

Des de la primera entitat (1994-2003) han passat dues candidatures més fins a la data, a la temporada 2005 l'entitat comandada pel president Manuel Lora deixava de presidir perquè fossin gent del club on els seus fills jugaven a bàsquet i on començaria una altra nova étapa per al Club, Cesar Merino seria el segon president el qual va durar dos anys ja que per problemes laborables havia de deixar el Club (2003-2005), el substituiria Tomas Sanchez Vera, el qual des d'aquest dia segueix sent el president del CB Cubelles.

 

Organització

•Organització esportiva
El Club Bàsquet Cubelles tindrà una estructura esportiva piramidal, en què la figura que tindrà més pes i autoritat dins de totes les decisions esportives serà el coordinador esportiu. Els entrenadors seran els encarregats d'aplicar la metodologia desenvolupada posteriorment en el projecte, segons categories, i de transmetre als jugadors la filosofia del club així com els seus valors esportius i socials. També seran els encarregats de complir els objectius esportius marcats. Cal assenyalar que els entrenadors tindran un ajudant, ja sigui com a segon entrenador o ajudants en formació, encarregats d'ajudar en el necessari dins les seves funcions a l'entrenador i també d'aplicar la metodologia sempre sota la guia i directrius del entrendor i el coordinador.

Filosofia

S'entén com la filosofia del club, els valors i ideologia general del club pel que fa als seus objectius i organització. Esforç, treball en equip, respecte i educació, són valors que el Club Bàsquet Cubelles tindrem per bandera, ensenyarem i transmetrem a través dels nostres entrenadors i coordinador als nostres jugadors. La nostra pedrera, els equips de base i formació del club, han de ser els futurs jugadors dels primers equips del club, encara que per a això cal realitzar un bon treball i un gran esforç. Cal distingir, algunes diferències entre els equips i categories de formació i base, marcat al club fins a equips Cadets inclòs, als equips de no formació exclusiva, és a dir categories de competició, des Juniors cap amunt. Els equips de base i formació es distingiran també per un major treball de tècnica i tàctica individual dels jugadors, sense oblidar el treball col•lectiu, ja que són un equip. Per tant, volem fomentar i potenciar el desenvolupament individual dels jugadors abans que el treball com a equip, sense oblidar aquest últim. En equips de formació, el resultat no és el més important ni es treballarà en funció d'aquests, sense oblidar la seva importància. Aquest és el procés a seguir en la formació dels jugadors del club. També hi haurà alguna diferència entre aquests dos blocs, en la confecció dels equips. Els criteris en la confecció i selecció d'equips, en casos de categories que no hi hagi cabuda per a tots els jugadors, seran la procedència (de Cubelles o de fora), l'actitud, el compromís i les qualitats del jugador. El Club Bàsquet Cubelles, com a club del poble de Cubelles, prioritzarà als residents a Cubelles i / o gent amb més antiguitat al club a l'hora de confeccionar els equips i plantilles, ja que una de les seves funcions és donar lloc a la gent de Cubelles l'oportunitat de fer esport, sociabilitzar i formar-se com a esportista. Això s'aplicarà sempre com a criteri sempre en els equips de base i formació, i en la majoria dels casos en els equips de competició excepte en excepcions que així cregui convenient el club tenint en compte els altres criteris.

Esportiu

Els triomfs en aquesta última dècada:
MASCULÍ:
El CB Cubelles com hem comentat anteriorment ha anat de menys a més en aquests últims anys, com a gran triomf esportiu en l'any 2004, l'equip sènior masculí va aconseguir el primer campionat de lliga pujant de territorial a tercera catalana, i on quatre anys més tard va aconseguir l'ascens a segona catalana (el màxim nivell on ha estat) la qual cosa per a un club tan petit com el nostre va ser un somni d'una sola temporada, a partir d'aquí van venir uns resultats negatius fins a arribar de nou a la categoria mínima , (2012) i on el 2014 l'equip tornava a brillar per aconseguir de nou l'ascens a tercera catalana, ara mateix l'equip està format per jugadors formats des de la pedrera, jugadors joves i amb un futur prometedor, dos anys consecutius mantenint la categoria i cada any més prop de la següent.
El líder d'aquest equip i capità és Samuel Manzano (SAMU) un jugador emblemàtic del club, format des de la categoria Cadet ja amb 29 anys a l'esquena i més de 15 anys jugant al club de la seva vida, és ja un símbol per als més petits d'aquesta entitat, Marc Pantoja és un altre exemple de noi de Cubelles que des de molt petit porta els seus anys també, o com Albert Urgelles o Buti ... ells són els que aguanten i comencen a donar pas als més joves com Christian Bevilaqua, Roger Tormo o Carlos Fernández joves del planter que ja estan exercint de líders en aquest equip i que saben que a res si no ho fan ja deuen estirar el carro, aquest any estan lluitant com a veritables homes i segur que en res ens donaran més d'una alegria

FEMENÍ:
El CB Cubelles Femení ha donat moltes voltes, la veritat que des de sempre ha costat mantenir un equip femení en aquesta localitat, des dels seus inicis jugadores de la casa com (Merry, Saray o Laura Ferrón) i del mateix poble van estar més d'un any lluitant en tercera categoria per després anys més tard desaparèixer, l'any 2005 el club va acollir un equip sencer d'una altra entitat per potenciar aquest sector, (jugadores com Marta Pages, Eli Batlle o Irene Fernandez) la qual cosa va durar 3 tres bones temporades amb resultats bons però que mai van arribar a aconseguir l'anhelat ascens a segona catalana, l'equip va desaparèixer i el club va estar uns quants anys sense sènior fins a l'any 2012, quan una altra vegada es va poder formar un equip (Yoyi, Andrea Villalba, Alba Carrillo) però que finalment esportivament parlant no va funcionar i per tercera vegada en la història desapareixia de nou, fins aquí i després de 20 anys d'existència del club l'experiència en el sector femení no havia estat l'encertada, però l'any 2014 i de la mà de Pepe Cabedo el club va tornar apostar per un flamant sènior amb jugadores de renom de la comarca com Estefanía Rodríguez, Meritxell Torruella o Raquel Martínez, rescatant jugadores que havien estat com Andrea Villalba o Alba Carrillo i amb més experiència, jugadores de diversos equips de la zona formaven un equip (Sènior) alhora el club amb jugadores joves i amb bones maneres de la casa i altres d'un altre club confrontant formaven un equip inferior (Sub25) i la temporada 2014-15 per primera vegada el bàsquet femení començava a parlar a Cubelles on aquest mateix any el Sènior Femení de la mà del mateix Pepe Cabedo acabaria en una segona plaça jugant les fases d'ascens a segona catalana les quals es van perdre però on federació les van cridar per pujar de categoria i on el club va optar de no pujar fins que es guanyi la lliga i sigui per mèrits propis.
D'altra banda el paper de les Sub 25 femení es veia que anava cada vegada a més, van acabar 4a de les fases del campionat de Catalunya, un bon paper en el seu primer any en aquesta categoria. Ja que el següent any (Temp. 2015-16) està temporada aquest equip acaba d'aconseguir el primer campionat de lliga per al club, cosa històrica en l'àmbit femení i amb opcions a disputar les fases del campionat de Catalunya ... ara mateix el club ja té 3 equips femenins, on a part d'aquests dos equips comentats anteriorment se li uneix un Preinfantil femení amb moltes ganes d'aprendre i treballar ...

Metodología

Molt resumidament, la metodologia a seguir al Club Bàsquet Cubelles serà del treball i desenvolupament individual al treball en equip i resultat. Entenem que és el camí a seguir per a la formació del jugador. Com s'ha dit anteriorment, en equips de formació es dedicarà la major part del temps d'entrenament a la millora individual, al contrari que en els equips de competició, on sense oblidar el desenvolupament individual ens centrarem més en el treball col•lectiu i el resultat. Pel que fa a la metodologia en els sistemes de joc, tots els equips del club utilitzarem des Cadet fins Sènior, utilitzarem uns sistemes de joc ofensius comuns i uns sistemes defensius comuns, defenses individuals amb matisos comuns i zona press 1-3-1. A partir d'aquí, tots els entrenadors podran introduir les seves variants i sistemes ofensius i defensius, però treballant amb aquesta base en comú que ens distingirà i definirà els equips del nostre club i per poder estar vinculats uns equips amb uns altres. .
• Metodologia formació
En formació inclourem les categories des Benjamin (3r i 4t de primària) fins a cadet (3r i 4t d'ESO). En aquestes categories com s'ha indicat anteriorment, treballarem i potenciarem el desenvolupament individual dels jugadors, aspectes com domini i coordinació del cos i de la pilota, tir, passi, defensa sobre pilota i sense pilota, moviment ofensiu sense pilota, etc. Per això, a més, tots els jugadors hauran de jugar un mínim de minuts en els partits, per poder desenvolupar i posar en pràctica les habilitats que van aprenent i adquirint en els entrenaments, de manera que la distribució de minuts de joc dels jugadors serà bastant més equitativa que en els equips de competició .
• Metodologia competició
En equips de competició inclourem des de les categories Júnior fins Sènior. A partir de la categoria Júnior cap amunt, es treballarà de manera diferent que en formació. Com també s'ha dit en el punt anterior, es treballarà més per aconseguir un resultat cada partit i tenir millor classificació en competició, sense oblidar que també segueixen estant sempre en aprenentatge i cal seguir treballant aspectes de tècnica individual cada entrenament, però pel tant els entrenaments seran diferents i estaran enfocats per a un objectiu alguna cosa diferent, que és guanyar cada partit. Per a això, es faran servir mètodes diferents que en categories de formació exclusivament i la distribució de minuts dels jugadors en els partits no serà tan equitativa com en categories inferiors si els entrenadors ho veuen adequat per obtenir un millor resultat.

Objectius

Com a objectius generals del Club Bàsquet Cubelles en totes les categories, hem d'aprendre i millorar, treure i obtenir el màxim rendiment dels jugadors i equips dins de les nostres possibilitats, i gaudir i passar-ho bé fent exercici i jugant al nostre esport, el bàsquet. Dins d'aquests objectius, es poden distingir millor diferenciant per categories i equips:
• Objectius formació:
Aquí tenim més detalladament el que treballem amb els nostres jugadors de formació amb la metodologia explicada anteriorment, això és el que haurien de saber i dominar en finalitzar la categoria cadet:
1)Domini del cos i pilota: - Conèixer i dominar cares de la pilota
- Conèixer i dominar peu pivot i pivotar
- Conèixer i dominar posició triple amenaça
- Conèixer i dominar treballs de recepció (línies rectes)
- Conèixer i dominar els 4 canvis bàsics (davant, sota cames, esquena i revers)
- Pot lateral (de cara a cistella i peus encarats)
- Parades a 1 i 2 temps, allunyament, acostament.
- Sortides obertes / creuades / revers
- Recepció pilota en moviment + parada (allunyament i apropament)
- Arrencades (sobre bot) i canvis ritme
- Fintes
2)Tir: - Conèixer / dominar / carregar mecànica de tir
- Tir després recepció moviment + parada
- Tir després dribbling
- Crear-se un tir propi (Cómodo)
3)Acabaments: - Dominar entrades dreta / esquerra amb els passos ben marcats .
- Entrades creuant costat
- Entrades a cèrcol passat amb mà correcta
- Entrades per mitjà sense tauler
- Bombes
- Parada i continuació
- Entrada amb revers
- Entrada amb pèrdua de pas
- Entrada amb canvi de costat a pas
4)Passada: - Conèixer i dominar passi de pit / picat
- Conèixer i dominar passi posició triple amenaça
- Passada 1 mà costat exterior després bot
- Primer passi sortida contraatac
- Conèixer i dominar passades correctes (NO en moviment, NO costat contrari)
- Introducció passi per sobre del cap / darrere esquena
5)Defensa sobre pilota: - Conèixer i dominar posició defensiva
- Desplaçament defensiu i pas de caiguda
- Distàncies defensives: Prèvia pot (1 braç) / A pot (almenys 1 braç) / Després pot (NO distància)
- Decantar jugador cap cantons (mai mitjà)
- Conèixer i dominar posició mans (Mà mitjà i mà decanta)
- Defensar a la pilota, amb cames i tronc
- Conèixer i dominar 2C1 defensiu
6)Defensa No Pilota: - Conèixer i dominar costat fort / costat feble
- Defensa línia de passada costat fort
- Conèixer i dominar defensa costat feble (Distància, vista i ajuda)
- Conèixer i dominar les ajudes i segones ajudes
- Conèixer i dominar 2C1 defensiu
7)Moviment atac No pilota: - Conèixer i dominar carrils contraatac i realitzar una transició de contraatac.
- Passar / Tallar / Reemplaçar, timing adequat
- Ajuda ofensiva i donar línia de passada correcta en moviment segons decideixi jugador de pilota
8)1c1: - 1c1 iniciat sense pot de cara - 1c1 sobre pot de cara
- 1c1 pal baix, d'esquena i de cara a cistella
9)2c2: - Conèixer bloqueig directe i continuació
- Conèixer bloqueig indirecte i continuació
- Conèixer continuació bloqueig directe cap a dins i cap a fora
- Conèixer continuació bloqueig indirecte (1 dins 1 fora)
- Conèixer bloqueig cec i continuació
- Conèixer rebloqueo directe
Tots aquests conceptes han de ser coneguts i / o dominats pels nostres jugadors en acabar la seva etapa cadet, si han estat al club durant aquestes categories. En categoria cadet, per normativa es podrà defensar zonalment, però com a norma de club serà nostres jugadors hauran de defensar sempre en individual. Des categoria infantil inclosa i categories inferiors jugaran amb un sistema ofensiu de 5 jugadors oberts, en què es potenciarà encara més la seva habilitat i tècnica individual, domini de pilota, desenvolupament de la seva 1c1 i els conceptes bàsics a aquesta edat. Aquests seran els objectius i directrius a seguir pels nostres equips de formació. .

• Objectius competició:
En aquestes categories es dividiran els objectius que són específics per a cada equip pel que fa a resultat, a més de dominar i perfeccionar tot el de l'apartat anterior de formació:

----- Sub-21 Masculí: El sub-21 masculí està inscrit en el Campionat de Catalunya A2. És una categoria exigent, d'acord amb el nivell de l'equip i la trajectòria que aquests porten. L'objectiu pel que fa a resultat serà mantenir la categoria i fins i tot tenir opcions d'estar EWN els llocs de dalt. Pugen tres jugadors Junior de l'any passat per reforçar l'equip, per tant serà un equip jove encara on hauran de treballar bé i aprendre de tot. Cal destacar que és un equip que treballa igual que el Sènior Masculí i com a objectiu té formar i aportar jugadors al mateix.

----- Sub-25 Femení: El sub-25 comprèn jugadores de 16 anys a 25 anys un a barreja d'edats bona, es manté el mateix bloc de l'any passat el qual va ser bo. Quant a resultat, l'objectiu serà estar en els llocs de dalt i fins i tot optar per ser les millors de la seva categoria. Cal destacar també com a objectiu el formar i aportar jugadores per al Sènior Femení, aquest any vincularan amb l'equip Sènior 4 jugadores les quals es pretén que l'any següent aquestes formin part de l'equip Sènior..

----- Sènior Femení: El Sènior Femení està en la 3ª categoria catalana del Campionat de Catalunya. És el segon any que estan amb nosaltres on l'any passat sense cap objectiu acabar segones de la lliga. Aquest any amb 5 fitxatges nous i tres baixes l'equip segueix format amb aquest gran bloc amb jugadores amb experiència en categories superiors. L'objectiu pel que fa a resultat és aconseguir guanyar el Campionat de 3a Catalana i l'ascens de categoria directe.

----- Sènior Masculí: Per tercer any consecutiu, el Sènior Masculí està en la 3ª Categoria Catalana del Campionat de Catalunya. L'equip no ha canviat molt respecte a la temporada passada, pugen dos Jugadors del Sub 21, per tant l'objectiu i la filosofia segueixen sent les mateixes, poder tenir el màxim nombre de jugadors de Cubelles i de la casa, i esportivament mantenir categoria en la 3a Catalana i fins i tot podríem arriscar-nos que s'hauria de millorar la posició de l'any passat ja que tant bloc com a entrenador són els mateixos i amb el mateix sistema haurien d'anar a més..

 

Campiones SUB 25
Pre Infantil
Undefined
291955
5464562

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest